Vinuovo

Screenshot_2024-04-05_174259.png
Screenshot_2024-04-05_174259.png

Vinuovo, een vooraanstaande leverancier van hoogwaardige producten voor buitenleven, biedt een breed assortiment aan dat alles omvat wat nodig is om buitenruimtes te verfraaien en te verbeteren. Hun specialisatie in buitentrappen is indrukwekkend, met een focus op kant-en-klare bouwpakketten en vooraf geassembleerde onderdelen van hout en staal. Deze trappen zijn niet alleen functioneel maar ook mooi en passen goed bij verschillende bouwstijlen.

Vinuovo streeft altijd naar het bieden van de best mogelijke ervaring voor hun klanten, zowel online als offline. Toen ze merkten dat het platform waarop hun webshop draaide, Lightspeed, hen beperkte in het realiseren van hun visie, wisten ze dat het tijd was voor een verandering. Het was duidelijk dat ze behoefte hadden aan een platform dat flexibeler en schaalbaarder was, waarbij ze volledige controle hadden over de functionaliteit en het ontwerp van hun online winkel.

Amitix kwam te hulp met een oplossing op maat. Door te migreren naar Magento 2, een platform dat bekend staat om zijn aanpasbaarheid en uitgebreide mogelijkheden, kon Vinuovo al hun eisen en wensen realiseren en hun webshop toekomstbestendig maken. Amitix zorgde ervoor dat de migratie soepel en naadloos verliep, waarbij alle SEO-waarde van de oude website behouden bleef.

Nu, met de webshop draaiend op de nieuwste versie van Magento 2 en een efficiënt thema dat gericht is op prestaties, kan Vinuovo hun klanten een verbeterde en naadloze winkelervaring bieden. Amitix blijft ook na de migratie betrokken bij Vinuovo, met continue ondersteuning en onderhoud van de webshop, evenals hulp op het gebied van ICT.

Dankzij deze succesvolle samenwerking kunnen klanten van Vinuovo nu genieten van een geoptimaliseerde online winkelervaring, waarbij ze gemakkelijk buitentrappen en andere producten kunnen vinden en configureren, en kunnen profiteren van een uitstekende klantenservice.

Quote

Vanwege de sterke groei van www.vinuovo.com was ik in de zomer van 2021 op zoek naar een nieuw platform voor onze webshop. We draaiden op Lightspeed, stabiel, niet duur, maar traag, absoluut niet flexibel en bestaande problemen werden maar niet opgelost. Via via kwam ik in contact met Erwin en Dennis van Amitix; jong, ambitieus, flexibel en gedreven. 

Na veel gesprekken en vergelijkingen met de gevestigde partijen heb ik besloten de samenwerking aan te gaan en de ontwikkeling van onze nieuwe website gebaseerd op Magento2 door Amitix te laten bouwen.

 

Waarom? Flexibiliteit, toewijding tijdens de initiële fase van het project en de schappelijke tarieven. Ik geef toe, ik heb geaarzeld om de toekomst van mijn bedrijf bij 2 jonge jongens neer te leggen. Ze lijken kennis te hebben, maar hebben ze ook genoeg technische ervaring? Wat gebeurt er met mijn bedrijf wanneer er iets met deze mannen gebeurt? Kunnen ze het ook echt of is het alleen de ambitie die ze tonen?

 

Nu, 1 jaar later, kan ik met plezier zeggen dat ik absoluut geen spijt heb van deze samenwerking! Onze nieuwe website www.vinuovo.com op Magento2 is in april 2022 live gegaan en wij zijn er erg blij mee! (2 maanden later dan gepland weliswaar, maar dat was meer aan ons te wijten dan aan Amitix. Daarnaast is een geplande doorlooptijd van 5 maanden erg kort voor een dergelijk project.) 

De combinatie Amitix en Magento2 biedt veel flexibiliteit, vrijwel alles wat we willen is mogelijk. Het platform is stabiel en snel. Na een initiële dip in de ranking komt de site steviger en steviger in zijn schoenen te staan en bereiken we topposities in de voor ons belangrijke zoektermen.

 

Amitix heeft zijn toewijding bewezen. Vragen worden snel beantwoord, problemen snel opgelost. Korte communicatielijnen en wat ze (nog) niet weten wordt snel uitgezocht. www.vinuovo.com staat als een rots, dankzij een fijne samenwerking tussen beide teams die hopelijk nog lang voortgezet wordt..

 

Dennis, Erwin, namens het hele team van Vinuovo; bedankt!

 

Vincent Verhaaff

Vinuovo